Белият дом излезе с остра реакция  срещу плановете на баскетболната

...
Белият дом излезе с остра реакция  срещу плановете на баскетболната
Коментари Харесай

Белият дом се скара на Денис Родман. Не го пуска в Русия

Белият дом излезе с остра реакция  против проектите на баскетболната легенда Денис Родман да пътува до Русия в опит да спомага за освобождение на наказаната на 9 години затвор за трафик на опиати баскетболистка Бритни Грайнър.  Администрацията на американския президент Джо Байдън не утвърждава дейностите на Родман, стана ясно от изявление  на представителя на Държавния департамент Нед Прайс, както и от думите на източник от Белия дом пред организация Ройтерс.

Прайс съобщи, че Вашингтон продължава договарянията с Москва за възможна замяна на Грайнър с съветски пандизчия в Съединените щати. И че в случай че Родман - 5-кратен първенец на НБА първо с " Детройт Пистънс ", а по-късно и с " Чикаго Булс " - в действителност замине за Москва, той по никакъв метод няма да съставлява американското държавно управление.

Източникът от Белия дом пък изрази безпокойствие, че Родман единствено би заплашил възможната замяна на Грайнър с оръжейния търговец Виктор Бут.

Денис Родман съобщи в събота пред Ен Би Си (NBC), че е получил позволение да лети за Москва тази седмица, само че не посочи от кого го е получил. Това не е първото му въвличане в геополитиката. Той се е срещал към този момент с Владимир Путин - през 2014 година в Москва - и няколко пъти със севернокорейския водач Ким Чен-ун.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР